top of page
  • Skribentens bildÄgare

Golfhäftet Trophy på Bro Hof GC

Uppdaterat: 19 aug. 2022


2022-07-15

Livet är fyllt av överraskningar! Aldrig hade vi kunnat ana att ett deltagande i en partävling i Marbella genom AHN skulle ge oss en plats i en final i Golfhäftet Trophy på BroHof Slott GC! Men med golf är det ju så att vissa dagar så går det hur lätt som helst, medan man andra dagar är på väg att sälja klubborna på Blocket!


Med ambitionen att ta oss in åtminstone

på den övre hälften av resultatlistan, anlände vi till denna imponerande anläggning, som Bro Hof är. Att många hade kommit hit denna finaldag stod helt klart när vi fick leta länge för att hitta en parkeringsplats.

Trots detta gick inskrivningen snabbt och det fanns gott om tid för att njuta av en fräsch lunchtallrik, slå några bollar på ranchen, putta, chippa och så småningom släntra iväg till 16:e hålet, där vi skulle starta.


Vädret hade varit riktigt fint med sol och vita molntussar, men ju närmre vi kom starten klockan 14:30, desto svartare blev molnen som tornade upp sig, så vi fann för bäst att ta med både regnkläder och

paraplyer… På tee väntade 2 unga grabbar från Boden som skulle gå i vår boll. Så kul med denna blandning av folk från hela landet i alla åldrar!


Både hål 16 och hål 17 är par 3-hål – inte optimalt att börja med, särskilt som 17:e är en liten green-ö. Båda våra utslag hamnade i vattnet…. Grrr, retfull start! Med dropp, chip och 2-putt klarade vi oss ändå undan med en dubbelbogey.


På hål 18 började det regna och det fortsatte även på hål 1, men sen sken det plötsligt upp och resten av rundan gick i växlande molnighet och behaglig värme. Skönt, eftersom spelet gick allt annat än snabbt och det blev väntan på varje hål.Vi spelade väl inte vårt livs bästa golf, men det kan man varken skylla layout, skicket på banan eller sällskapet för. Det var helt enkelt en sån dag när puttarna INTE trillar i. Ett och annat felbeslut och några duffar får vi också ta på oss. Banan är verkligen en utmaning, men en rolig sådan, med fairways i fantastiskt skick och greenerna ondulerade och svåra, men med rättvis rull.


Vi lämnade in med 37 poäng trots allt, och det kändes helt okej. Våra unga hockey-killar från Boden kom på en hedervärd 12:e plats med 41 poäng. Vinnarlaget hade 46!!!


Nu hoppas vi kunna anmäla oss till fler deltävlingar och göra allt för att få spela denna fina bana en gång till, även om vi inser att konkurrensen är svår. Vi skänker en tacksamhetens tanke till Eckhardt och Kristina som jobbar för att vi ska få möjligheten att kvala på fler fina banor i Spanien


Marie Tegnér och Göran Larsson82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page