top of page
  • Skribentens bildÄgare

Prova på Bowls

2023-10-31

VAD ÄR BOWLS

I Fuengirola/Mijas finns en bana för den Brittiska precionssporten,som påminner om boccia, boule med lite bowlingkänsla. Precisionen ligger i att man rullar ett klot som sedan går i en båge mot en mindre målklot. Spelet är som störst på de brittiska öarna. Spelet passar alla, gammal som ung, kvinna som man. I Andalusien finns sju bowlsklubbar.


Bowls är etablerat i Sverige sedan 2005, och Sverige deltog med fullt landslag på kortbana 2008. Svenska mästerskap startade 2008. Det sägs att Curling utvecklades från Bowls, som har en historia så långt tillbaka som 1299.


BOWLS I FUENGIROLA

I Fuengirola har vi numera två Svenskar, Tommy och Bente Dahlgren, vilka har tagit SM-Guld i olika konstellationer av Bowls under åren. Tommy har även arbetat som Svensk förbundskapten. Spelet sker över vinterhalvåret, och är ganska avslappnat då man alltid avvaktar föregåendes slag, där klotet rullar över banan innan det är nästa persons tur att slå.


VAR SPELAR MAN

Tävlingsbanan, klubblokalen med egen lokal där det finns Öl, Vin och tilltugg, ligger på vägen mellan Fuengirola och Mijas Pueblo, strax ovanför ALDI. Klubben har en egen parkering med bra om plats, man kan även ta buss nr 3, alternativt buss 122 som är bussen upp mot Mijas Pueblo. I bägge fallen så blir det en liten kortare promenad från närmaste hållplats.


FÖRTRUPPEN HAR TESTAT !


En mycket kort test av spelet har gjorts av Jan Andersson, Håkan Säfwenberg, Tommy Gustafsson och Göran Malmquist. Generellt omdöme var att det är väldigt spännande, kräver koncentration och allmänt trevligt. Spelet tar längre tid än Boule.


NÄR?

”Prova på” är redan på lördag den 4 November 15:00. Räkna med ca

1,5 timme tid på plats, med Tommy och Bente Dahlgren som

handledare. ”Prova på” är enbart för nuvarande eller blivande AHN-

medlemmar, och det är begränsat till max 14 personer.


HUR ANMÄLER MAN SIG TILL ” PROVA PÅ” ?


AHN har nu avtalat möjligheten till gratis ”Prova på”. Anmälan sker till AHN receptionen genom att skriva in namn och telefonnummer på deltagarna i en lista, samt att hämta ut en numrerad biljett.

Beroende på intresse så kommer det att upprättas en förmånligt avtal med spel för AHN-medlemmar.

102 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page