AHN Golf 

Golfnytt

Vi återupptar veckotävlingarna

Glädjande nog kan vi nu återstarta ett golfprogram då de flesta kommuner där AHN-golfare bor har fått uppdaterade restriktioner.

Veckogolfen genomförs med det Digitala scorekortet.

 

Prisutdelningar kan AHN inte hålla med rådande pandemirestriktioner.

 

Följ utvecklingen av vårens spelprogram på Startlistor mm.

Kolla Start- och Anmälningslistor noga för att uppdatera er om spelprogrammet under våren. 

Fler Event har fått ställas in då alla AHN-golfare inte har samma förutsättningar att delta med de restriktioner som råder. Istället kan Veckogolf spelas på samma tider. Det kan komma fler ändringar i Golfkalendern med kort varsel.

Kolla Start- och Anmälningslistor noga för att uppdatera er om spelprogrammet under våren. Parameterrestriktionerna påverkar AHN:s möjlighet att arrangera.

Digitalt scorekort

Om än golfen känns långt borta för er som har snö och regnrusk utanför fönstret eller sitter i kommunarrest utan golfbana att gå ut på, så är vi tacksamma om ni testar det digitala scorekortet eller scorekortsappen.

 

Har ni inte scorekortsappen i mobilen så klicka på knappen bredvid här och välj länken Digitala scorekort för en installationsguide. Den ska du kunna använda på våra tävlingar.

 

Längre ned på samma länksida klickar ni er vidare till scorekortsappen och loggar in.

På den inställda tävlingsdagen Los Olivos Jan 04 kan du testa att allt fungerar som det ska efter uppgraderingar av våra system!

Vi uppskattar mycket att du deltar i testen. Använd chatten för frågor eller synpunkter!

Nytt avtal med Mijas Golf

De AHN-golfare som vill spela privat har nu chansen att få förmånliga spelerbjudanden på många golfbanor. Hör med klubbarna och passa om möjligt på att utnyttja AHN-medlemskapets avtal med klubbarna.

Marbella Golf har ett erbjudande för AHN-medlemmar t o m 28 februari. Greenfee €52 inkl buggy. Se mer här =>

Nytt avtal med Santa Clara

AHN Golf har förhandlat fram nya rabatter med Santa Clara Golf i Marbella.

AHN medlemmar betalar 

€65 för för spel högsäsong

€53 för spel i lågsäsong

För buggy betalar vi €20 per buggy.

Dvs två spelare betalar €10 var.

Priserna gäller vid uppvisande av AHN medlemskort

Tillfälliga Corona-regler

AHN Golf följer de restriktioner som gäller i Spanien under pandemitiden.

Använd den digitala scorekortsappen som alla AHN-golfare har tillgång till. Ni kan testa appen den 4:e januari i Spelkalender. Var och en rapporterar sitt resultat på hålet. Alla kan se resultaten i sin boll i appen och svarar för att resultaten är korrekta.

 

Användning av scorekortsappen underlättar för tävlingsledningen och minskar risken för smittspridning.

Rekommendationer sammanställda av R&A

Scorekort - vanligt
Var och en för sitt eget scorekort och en medspelares resultat. Vi byter inte scorekort med varann. Tala om hur många slag du hade så fort du hålat ut.

Skriv tydligt namn och hcp på scorekortet. Både för den du markerar för, och för dig själv.

Flaggstången

Flaggstången bör lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

 

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske eller annat hjälpmedel.

 

Bunkrar

Alt. 1 Bunkerkrattor ska ej användas. Spelaren bör/ska efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Alt. 2 Spelaren bör i möjligaste utsträckning inte använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker bör spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Alt. 3 (lokal regel ”lägesförbättring i bunker”) En spelare vars boll ligger i en bunker får utan plikt placera en boll i bunkern inom en klubblängd från den ursprungliga bollens läge, dock ej närmare hål.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Medlemsregistret

Under hösten 2020 har vi infört säkrare rutiner för bokning av tävlingar samt hantering av personuppgifter enligt dataskyddslagen GDPR.

Inloggning kommer att ske med ditt PERSONLIGA e-postkonto som matchas mot en s.k. vit lista i AHNs medlemsregister.

Som medlem kan du själv redigera dina boknings- och personuppgifter. Du kan ändra ditt hcp själv.

Hur loggar jag in?

Det finns två olika sätt att logga in:

1. Logga in med epostkonto.

Du loggar in med det epostkonto som du angivit till AHN, därefter får du en temporär pinkod till kontots inbox som skall användas för att verifiera att det är du som äger kontot. 

 

2. Logga in med Googlekonto.

Om du har ett google-konto som gmail kan du logga in utan att behöva pinkod men första gången du loggar in måste du ange kontots lösenord.


Inloggningsuppgifterna sparas därefter på den dator/telefon du använde.

Använder du alternativ 2 blir du får du upp Googles inloggningsruta.

Inloggningsuppgifterna sparas i minnet på den apparat du använder. Du behöver således endast upprepa inloggningen när du byter apparat

Om du har problem att logga in eller att boka starttider

kontakta admin@ahngolf.net

Vouchers till Rio Real Golf, Marbella

Vi har nu i oktober förhandlat om vårt avtal med Rio Real så att AHN medlemmar betalar endast €50 för greenfee.


AHN-medlemmar kan köpa vouchers på AHN:s hemsida till Rio Real Golf, Marbella. Vid köpet får Du en kod som används vid bokning online hos Rio Real till förmånliga €50


Vi har även tagit fram fysiska vouchers på papper som kan köpas i receptionen i vår föreningslokal. Bokningen måste ändå göras på Rio Reals hemsida. De kan inte hantera våra rabatter/vouchers på plats.

Mijas Golf - AHN Golfs hemmabana

Mitt i Coronatiderna arbetas det hårt för att banorna ska vara i toppskick tills vi får komma dit igen! Tills vidare är endast Los Lagos-banan öppen.

Greenfee - Våra banor

Nya avtal för enskilt spel finns nu att ta del av här

 

AHN Cup

AHN Cup 5/6 blev sista spelomgången till följd av nödläget. Resultat med vinnare hittar du här. Prisutdelning har fått flyttas fram till första bästa tillfälle när restriktionerna tillåter.

Bokningssystemet

Det har visat sig att medlemmar ofta av olika skäl ångrar sig och vill delta i tävling som man tidigare avbokat. Vi har nu gjort en systemförändring som möjliggör detta. Denna information finns nu på bokningsformuläret:

Herrar 70+ Röd Tee

Hittills har konstanten 6 schbablonmässigt dragits av vid val av Röd Tee. En utredning visar att denna schablon tycks vara mindre relevant. Kommande säsong kommer vi att använda en algoritm för att dynamsikt beräkna antalet erhållna slag. Då endast ett fåtal banor har infört slope för röd tee herrar applicerar vi ett genomsnitt på övriga banor

Läs mer om de nya beräkningarna under HCP-Nytt nedan!

 

HCP-Nytt

Det finns mycket att läsa om det nya hcp-systemet som införs under 2020 på https://golf.se/handicap.

För oss “utlandsspelare” gäller det att fortsätta rapportera alla hcp-ändringar och fylla i varje banas Course Rating (CR) och Slope Rating (SR).

Du hittar CR och SR för alla banor AHN Golf spelar på under MITT GOLFFÖRBUND.

 

Avbokning av starttid - krav på ersättning av spelare!

Vid avbokning från tävling efter publicering av startlistan kommer AHN Golf kräva att de avbokande ersätter AHN Golf med full greenfee för speltillfället. Kravet grundar sig på för AHN Golf förlorade intäkter, då med golfklubbar avtalade antal spelare inte kommer till start, och att AHN Golf förlorar momentum i förhandlingar om starttider och greenfees.

 

Önskemål om sen eller tidig start

På bokningsformuläret kan du läsa:

"Allt för många vill ha "sen starttid", ange detta önskemål endast om det är ytterst nödvändigt! Ange gärna om du vill ha tidig starttid."

Har ni speciella skäl (tandläkare, bridgespel med AHN t ex) kan ni givetvis begära tidig eller sen start. Då kan vi också reservera eventuella vinster på dagens golfrunda för senare avhämtning.

 

NYA REGLER!

Ladda ner appen Rules of Golf 2019 till din smarta mobil. Där finns det mesta i lättbegriplig och informativ form.

ÖPPET:

Tisdag och fredag 12 - 14

STÄNGT:

1juni- 14 september

19 december - 11 januari

AHN Fuengirola-Mijas

Las Rampas, Lokal 13 D3

Fuengirola, Spanien

Tel: +34 952 474 750

info@ahn-fuengirola.net

  • AHN Fuengirola Facebook