top of page

AHN Bowls

2024-01-31


Nu fortsätter resan för att skapa fler spelare från de nordiska länderna. Denna vecka provade sexton entusiaster från AHN denna brittiska sport. Enkelt går det ut på att rulla svängande klot mellan 23-36 meter så nära en målkula som möjligt. Sporten har anor från 1200-talet och spelas i olika varianter i alla världsdelar. Spelet finns redan utbrett i såväl Norge, Sverige och Danmark. Där spelas bowls inomhus på avstånd upp till 13 meter. I Spanien spelas sporten på textilmattor utomhus. Vanligast över världen är att spela på kortklippta gräsbanor.


Det är i sig enkelt att rulla ett klot men att få det att stanna/träffa där man vill är den stora utmaningen. Under AHN-gruppens spel kunde vi höra glädje, skratt men även viss frustration. Det finns bara ett sätt att bli bättre och det stavas övning, övning och åter övning.

 

Nästa chans att öva blir preliminärt torsdag 8 februari kl.14.30 hos Mijas Lawn Bowls Club. Om det regnar på

onsdag den 7 feb blir träffen inställd då det pågår en stortävling hos klubben under veckan. Men vi kommer att meddela onsdag kväll via vår ”whats up grupp” hur det blir. Ni kan skicka ett sms till +46 70 493 04 14 om ni vill bli med i ”WhatsApp-gruppen”! Ni kan även skicka ett sms om ni har frågor om detta eller Bowls i allmänhet. Men vi litar på att solen skiner även nästa vecka!

 

Så nya som gamla spelare är välkomna på torsdag 8/2 till spel 14.30. Kom gärna i tid!

 

Hälsningar

Bente och Tommy Dahlgren

104 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page