My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

Nedstängningen av Andalusien fortsätter till 10 december

2020-11-22 Andalusiens regionpresident Juanma Moreno meddelade på söndagen att det blir en förlängning av perimeterkarantänen och utegångsförbudet fram till den 10 december. Det handlar om att skydda och rädda liv. Men också om att skydda verksamheter och näringslivet. Barer och restauranger kan hålla öppet för servering fram till klockan 18. Fram till klockan 21.30 går det att att hämta mat vid barer och restauranger. Läs mer på Sydkustens hemsida

AHN startar trygghetsservice

2020-11-18 AHN startar VÄNRINGEN som är en gratistjänst för medlemmar och övriga som är ensamboende, som vill ha kontakt och vill ha en daglig kontakt genom ett telefonsamtal eller ett meddelande. Ensamboende - begränsad rörlighet - hög ålder - kan skapa en känsla av otrygghet. Det är viktigt för ensamboende att veta att människor och nätverk finns till hands. Är du intresserad av denna gratistjänst maila till Rolf på rolfgronberg@hotmail.com

Ändrade öppettider!

2020-11-18 Receptionen på AHN drar ned på öppettiderna under Covid-19 restriktionerna. Öppet tisdagar kl.12-14 och fredagar kl. 12-14 Onsdagar och torsdagar håller receptionen och cafeterian/köket stängt. Gäller från 24 november. Köket är också öppet tisdag och fredag 12-14 och vi hoppas att ni kommer upp för en fika och för att umgås under säkra former! Övriga verksamheter fortsätter som vanligt, såsom bridge och spanskakursen.

Andalusien stängs ned

2020-11-09 Detta har beslutats av Junta de Andaluci. Som de flesta redan vet är det utegångsförbud i hela Andalusien 22-07 varje natt. Restauranger, caféer och all verksamhet som inte är nödvändig måste stänga kl 18.00. Det innebär att många restauranger slutar ta beställningar redan kl 16.30 för att alla ska hinna ut innan 18.00. Andalusien har 771 kommuner. Bilden ovan visar de 101 kommunerna i Malaga-provinsen. Enligt de nya reglerna får vi inte passera kommungränser. Det finns undantag för att komma till sin arbetsplats, skjutsa sina barn till skolan, åka till flygplatsen för att åka från Spanien, åka till läkare och liknande. Det krävs dock intyg från arbetsgivare, flygbiljett för att intyga resa etc. Skolorna kommer att vara öppna, men universiteten hålls stängda. Golf Enligt Andalusiens Golfförbund kan golfbanorna hålla öppet. Endast för att spela federala golftävlingar och tävlingar arrangerade av golfförbundet kommer att vara tillåtna för resa över kommungränser Se även expertsvar på Sydkustens hemsida Alla dessa restriktioner gäller fr o m midnatt ikväll måndag och två veckor framöver t o m 23 november. Läs mer på Svenska Magasinets hemsida AHN Med anledning av detta beslut måste AHN ställa in alla aktiviteter efter kl 18 under hela november månad. Fler golftävlingar måste ställas in p g a att många personer inte kan resa mellan kommungränserna. Kolla golfappen vilka tävlingar det gäller. .

Spanska med fika!

2020-10-22 Vår populära spanskkurs startar onsdagen den 28 oktober klockan 10.30. Undervisningen sker på vår terrass med begränsat antal deltagare.
Föranmälan obligatorisk till läraren. merikahaavisto@gmail.com Se mer här

€50 för greenfee på Rio Real Golf Club, Marbella!

Fuengirola 2020-10-22 I ett nyligen omförhandlat avtal mellan AHN och Rio Real Golf Club erbjuds vi köpa greenfee vouchers för 1 – 4 personer på AHN:s hemsida. Vi kommer även att inom kort erbjuda fysiska voucher på papper att köpas på receptionen.
Vid köpet får Du en unik kod. Denna används när Du bokar speltid på Rio Reals bokningssida. Greenfee på Rio Real kostar normalt €94 - €159 (varierar med säsong och tid på dygnet).
Vid bokning online med voucher, betalar AHN-medlem €50. AHN-medlemmar har alltid 15% rabatt på gällande greenfee.
Det finns också möjlighet att köpa vouchers i vår reception. På den finns en unik kod som du använder vid bokning på Rio Reals bokningssida. Villkor Gäller AHN-medlem med giltigt medlemskap. Koden från voucherköpet är personlig och får endast överlåtas till AHN-medlem. AHN återköper oanvända vouchers vid uppvisande av sjukintyg. Betalning av voucher göras med kreditkort eller PayPal konto. Medlemskort i AHN visas upp vid incheckning på Rio Real.

Vandring i Fuengirola med omgivningar.

2020-10-18 Måndagar k11.00 med start 26 oktober. Vi samlas vid busstorget och vandrar under 2-3 timmar.
P.g.a Covid 19 avstår vi från café/restaurangbesök men ta gärna med termos med kaffe/te eller annan dryck. I händelse av regn ställer vi in. Väl mött!
Hälsningar Håkan

Tyvärr är alla klubbkvällar inställda tillsvidare!

2020-10-18 Vi startar höstens klubbkvällar den 4 november med en trevlig MusicQuiz med Spencer. Veckan därpå lyssnar vi på Sven Källström med pausunderhållning av Spencer. Läs mer under aktiviteter:https://www.ahn-fuengirola.net/klubbkvallar

Bridgen startar den 30 oktober!

Pga nya restriktioner startar vi 13.15. Anmälan obligatorisk! 2020-10-17 Vi startar upp bridgen på AHN fredagen den 30 Oktober , med alla tillgängliga säkerhetsåtgärder, se bifogad information. Vi spelar tisdagar och fredagar Som ni ser i dokumentet kommer vi att begränsa antalet bord vid varje tillfälle, detta kräver då att vi måste införa krav på förhandsanmälan; Anmälan skall ske senast dagen innan spel till Rolf tel. +34646601292 eller email rolfgronberg@hotmail.com Alla deltagare måste ha med sig mask och siliconhandskar Vi kommer enbart att spela Mitchell spel (NS sitter still hela kvällen). Vi spelar 24 eller 27 brickor under kvällen, vid varje bord finns ett fullt set brickor. ÖV tar med sig sina tilldelade budlådor (AHNs lådor) till nästa bord. I övrigt se information under "aktiviteter https://www.ahn-fuengirola.net/bridge eller kontakta Rolf om du har några frågor! Välkomna! Mvh Rolf

Covid-19 test till rabatterat pris!

2020-10-15 Specialerbjudande för AHN Fuengirola medlemmar • 50€ + 15 € per recept. Snabbtest (Antikroppar)
• 25 € + 15 € per recept. PCR
Tidsbeställning på svenska: +34 650332348 - +34 696981372
Visa AHN medlemskort i receptionen
Vithas Xanit Internacional
Avda. De los Argonautas s/n
Benalmádena
Vithas Xanit Fuengirola
Avenida Ramon y Cajal
Fuengirola Att genomföra testet för att bestämma antikroppar (IgA-IgM-IgG) mot Covid-19 med kvantitativ immunanalysteknik, liksom Coronavirus PCR 2019, för att kunna kontrollera om man är bärare av virus vid denna tidpunkt, ifall man har haft kontakt med viruset på ett symptomfritt sätt och känna till din hälsotillstånd före en eventuell smitta. PCR bestäms i ett prov som erhållits från luftvägarna och detekterar närvaron av virusets RNA (ribonukleinsyra). Bestämningen av antikroppar görs dock på ett blodprov. Vanligtvis faställs de följande antikropparna IgA, IgM och IgG. IgA och IgM är markörer för nyligen infekterad och har liknande användbara egenskaper, varför vi rekommenderar att man utför IgM. Dessa antikroppar upptäcker man i 90% av fallen mellan dagarna 4 till 7 i infektionen, och deras mängd I blodet ökar successivt fram till dag 14, varefter de börjar minska. IgG-antikroppar detekteras något senare, i allmänhet från den åttonde dagen efter infektionens början, och ökar successivt under de följande 3 veckorna. Därefter sjunker de gradvis ner. Fördelen med det kvantitativa bestämningstestet för immunanalysantikroppar jämfört med samma bestämning genom snabbtest är att det är ett mycket mer tillförlitligt test, med en känslighet och specificitet nära 100%. IMMUNITET-ANALYS: IgG+IgM • 50€ + 15 € per recept SNABBT TEST (Antikroppar) • 25 € + 15 € per recept PCR: •100€ Tidsbeställning på svenska: +34 650332348 - +34 696981372 Visa föreningens medlemskort i receptionen Vithas Xanit Internacional Avda. De los Argonautas s/n Benalmádena Vithas Xanit Fuengirola Avenida Ramon y Cajal Fuengirola

Årets första Hole-in-one

2020-10-09
På dagens tävlingar på Guadalhorce golfklubb gjorde Mikael Rehnberg Hole-in-one på 17:e hålet. Det firades med Cava på klubben efter dagens tävling. Vi gläds åt Mikaels framfart på AHNs golfevenemang.

Information om medlemsförsäkring!

2020-10-08 Om du har ytterligare frågor kan du maila dina frågor till dem på ahnsantalucia@gmail.com Santalucia Seguros har en svensk representant, så du kan maila på svenska. Som medlem i AHN får du även rabatt på andra försäkringar som hemförsäkring, bilförsäkring med flera.

ÖPPET:

Tisdag och fredag 12 - 14

STÄNGT:

1juni- 14 september

19 december - 11 januari

AHN Fuengirola-Mijas

Las Rampas, Lokal 13 D3

Fuengirola, Spanien

Tel: +34 952 474 750

info@ahn-fuengirola.net

  • AHN Fuengirola Facebook