top of page

My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

Prova på Bowls 7 dec 14:30

Prova på Bowls 7 dec 14:30

2023-11-29 Eftersom intresset är fortsatt högt att prova på så kör vi en gång till den 7 december. Vi startar 14:30, kom i tid. Det är folk som kan ta emot redan från 14… Räkna med ca 1,5 timme. Max 2 timmar för ”prova på bowls”
Anmälan sker på en lista i AHN:s reception där man skriver in namn och telefonnummer. Det finns plats för runt 14 personer. Under nästa år så kommer vi att starta en AHN-Bowls grupp, vem vet vi kanske kan utmana de övriga 7 klubbarna i Andalusien på sikt.
Även denna gång finns utrustning på plats, allt är gratis. Tänk på att ha skor med slät sula, i övrigt bara ett glatt humör. I baren finns drycker att köpa till bra priser. Även de som har provat på innan är välkomna att fylla på, men allra mest välkomnas helt nya personer, så passa på.
Även denna gång är det den tidigare landslagstränaren Tommy Dahlgren som tar emot på plats. Som lite färsk kuriosa så blev Tommys fru Bente precis Klubbmästare. AHN har glöggafton samma dag på Casitan klockan 17:00, så det kan ju vara en bra avrundning på spelet.

Medlemsrestauranger

Medlemsrestauranger

2023-11-29 Från den 1 december får du 15% medlemsrabatt på restaurangnotan på 5 restauranger i Fuengirola. TIPI TAPA, LA CHISPA, SIMPLY SCANDINAVIAN, AMANECER, HORIZONTE Nytillkomna restauranger är AMANECER på strandpromenaden Paseo Maritimo Fuengirola no.15 Tel. 654628340, Och HORIZONTE på strandpromenaden Paseo Maritimo Fuengirola no. 51 Tel. 684469432 Detta gäller t o m 31 mars.

Rapport från Bowls

Rapport från Bowls

2023-11-24 Ytterligare en “Prova på” Bowls genomfördes den 18 November. 15 glada AHN-medlemmar testade spelet på Bowls-klubbens bana, med instruktörer från den lokala klubben. Tommy Dahlgren koordinerade på plats. Givetvis var det stor variation på spelet, men man lyckades även med världsklass, genom att på 25 meters håll träffa Jack (lillen) tre gånger i rad. Nästan som att slå tre ”hole in one”. Även om det var stora variationer så visade AHN framfötterna med att lära sig grunderna snabbt.
Man vara överens om att vi ska skapa en AHN-Bowls grupp som blir aktiv under nästa år, men att vi under tiden kör åtminstone en ytterligare prova på. Vi återkommer med datum och tider längre fram, och givetvis är även de som redan ”provat på” välkomna att prova på en gång till.

Glöggafton 7 dec kl 17

Glöggafton 7 dec kl 17

2023-11-15
Avsmakning av Tjalles special-glögg, en SPANSK-inspirerad eldig variant. Enl svensk tradition serveras det russin och mandlar till. Vi avslutar med Vivis Musik-Quiz med julmusik
Enligt svensk tradition finns det russin och mandlar att komplettera med.
Lussekatt och pepparkaka plus kaffe ingår för €10 VÄLKOMNA till en trivselkväll på AHN! /Tjalle o Vivi Anmälan görs här på hemsidan

Favorit i repris; Prova på Bowls 18 nov.

Favorit i repris; Prova på Bowls 18 nov.

2023-11-08 Vid den första "prova på", så blev alla positivt överraskade, och fler vill testa igen, och några som inte kunde vill gärna få möjlighet till att prova på. Därför har vi kommit överens om ytterligare ett tillfälle, nämligen den 18 November kl.13. Även denna gång finns utrustning på plats, allt är gratis. Tänk på att ha skor med slät sula, i övrigt bara ett glatt humör. I Baren finns drycker att köpa till bra priser.
VAD DET ÄR ? Om man ska försöka förklara spelet så är det lite som en kombination av Bowling, Curling och Boule, men mer tekniskt än Boule. Man spelar på en stor plan på nästan 40x40 meter, med parallella banor. Utrullningen av klotet sker med en längd på ungefär 25 meter, där klotet i slutet curlar (svänger) in mot det mål, dit man förhoppningsvis har siktat.
HUR ANMÄLER MAN SIG TILL ” PROVA PÅ” ?
Anmälan sker till AHN receptionen genom att skriva in namn och telefonnummer på deltagarna i en lista. Max antal är ungefär 14 personer.
VAR LIGGER ANLÄGGNINGEN ? Anläggningen ligger på vägen mot Mijas Pueblo ovanför ALDI, och karta finns tillgängligt på AHN. Det går att åka buss, men det finns även en stor parkering vid spelplanen. Kolla in filmen om Bowls

Rapport från ”Prova på Bowls”

Rapport från ”Prova på Bowls”

2023-11-05 Den 4 November provade 12 förväntansfulla AHN-medlemmar på Bowls hos Mijas Lawn Bowls Club. Förutom Bente och Tommy Dahlgren, så fick vi coachhjälp från tre av Bowls- klubbens medlemmar, med ursprung från Skottland och England.
Spontana kommentarer var att det var fantastiskt skoj, svårare än vad det ser ut och framför allt, det här vill man pröva på igen. Det var mycket att tänka på vid de första utrullningarna, men att man snabbt hittar sin stil, men tar nog tid innan man blir riktigt bra. Det besvärligaste var kanske att hitta till banan, som ligger längs en liten väg strax ovanför ALDI. Men det finns en busshållplats precis utanför vägen in mot klubbens spelplan, eller om man kör bil, så har man en egen parkering Vid eftersittningen så ville alla spela mer, och vi beslutade om fler ”prova på”, öppet för alla AHN-medlemmar.

Romprovning 16:e November

Romprovning 16:e November

Romprovningen är inte inställd. Det blev något fel på hemsidan 2023-11-03 Den 16:e november kl 18:00 Tjalle igång en romprovning för de som är intresserade. Han presenterar rom från olika delar av världen. Pris € 20.
Max 40 personer. Vi kommer att prova rom med olika stilar och med olika framställningsmetoder. Lite tilltugg ingår.
Anmäl här på hemsidan Betala i receptionen innan 10:e november för att säkra din plats.

Måla och Skåla

Måla och Skåla

2023-11-04 Lördag 25 november kl 16.00 - 18.00 på AHN s föreningslokal i Las Rampas mitt i Fuengirola Välkomna till en trevlig avslappnad opretentiös stund att prova på måleriet oavsett förkunskaper. Under två timmar träffas deltagarna för att måla tavlor med akrylfärg, sippa vin som man köper i baren till medlemspris för alla,
äta snacks och socialisera. På plats finns snacks, målarduk, färg, penslar och en konstnär som ger tips och råd och guidar deltagarna genom måleriet och processen.
Varje deltagare utgår från samma motiv, men resultaten brukar bli vitt skilda. Är till för alla som vill få en kul upplevelse oavsett om man är själv eller flera som vill ansluta sig för en eftermiddag och träffa nytt folk. Alla är Välkomna!
Kostnad: 15€ för AHN medlem och 20€ icke medlem.
Anmäl dej till kursledaren:
Vivi-Ann Malmquist +46736226601

Uusi jäsenravintola

Uusi jäsenravintola

2023-11-01 Kolmas jäsenalennusravintola on Simply Scandinavian Los Bolichesissa. Suuri miellyttävä lounas- ja illallisravintola pohjoismaisella keittiöllä. Joka viikko on myös musiikkiviihdettä erilaisten live-orkesterien ja -taiteilijoiden toimesta. AHN:n jäsenet saavat päiväsaikaan 15 %:n alennuksen ravintolalaskusta, myös iltaisin musiikkitapahtumissa menulla. Mukava ravintola, jossa on hyvää ruokaa edulliseen hintaan. Puhelin 646111204 https://www.kukkorestaurante.com/fi/

Ny MedlemsRestaurang

Ny MedlemsRestaurang

2023-11-01 Den tredje restaurangen med medlemsrabatt är Simply Scandinavian i Los Boliches. En stor trevlig lunch och middags restaurang med ett nordiskt kök. Även har man musikunderhållning av olika live orkestrar och artister varje vecka.
AHN medlemmar har 15% rabatt på restaurangnotan dagtid även vid musikevenemang med meny kvällstid. En trevlig restaurang med bra mat till bra pris. Tel 646111204 https://www.kukkorestaurante.com/en/

Prova på Bowls

Prova på Bowls

2023-10-31 VAD ÄR BOWLS I Fuengirola/Mijas finns en bana för den
Brittiska precionssporten,som påminner
om boccia, boule med lite bowlingkänsla.
Precisionen ligger i att man rullar ett klot som sedan går i en båge mot en mindre målklot.
Spelet är som störst på de brittiska öarna. Spelet passar alla, gammal som ung, kvinna som man. I Andalusien finns sju bowlsklubbar. Bowls är etablerat i Sverige sedan 2005, och
Sverige deltog med fullt landslag på kortbana
2008. Svenska mästerskap startade 2008.
Det sägs att Curling utvecklades från Bowls,
som har en historia så långt tillbaka som 1299. BOWLS I FUENGIROLA I Fuengirola har vi numera två Svenskar, Tommy och Bente Dahlgren, vilka har tagit SM-Guld i olika konstellationer av Bowls under åren. Tommy har även arbetat som Svensk förbundskapten. Spelet sker över vinterhalvåret, och är ganska avslappnat då man alltid avvaktar föregåendes slag, där klotet rullar över banan innan det är nästa persons tur att slå. VAR SPELAR MAN Tävlingsbanan, klubblokalen med egen lokal där det finns Öl, Vin och tilltugg, ligger på vägen mellan Fuengirola och Mijas Pueblo, strax ovanför ALDI. Klubben har en egen parkering med bra om plats, man kan även ta buss nr 3, alternativt buss 122 som är bussen upp mot Mijas Pueblo. I bägge fallen så blir det en liten kortare promenad från närmaste hållplats. FÖRTRUPPEN HAR TESTAT ! En mycket kort test av spelet har gjorts av Jan Andersson, Håkan Säfwenberg, Tommy Gustafsson och Göran Malmquist. Generellt omdöme var att det är väldigt
spännande, kräver koncentration och allmänt trevligt.
Spelet tar längre tid än Boule. NÄR? ”Prova på” är redan på lördag den 4 November 15:00. Räkna med ca 1,5 timme tid på plats, med Tommy och Bente Dahlgren som handledare. ”Prova på” är enbart för nuvarande eller blivande AHN- medlemmar, och det är begränsat till max 14 personer. HUR ANMÄLER MAN SIG TILL ” PROVA PÅ” ? AHN har nu avtalat möjligheten till gratis ”Prova på”.
Anmälan sker till AHN receptionen genom att skriva in
namn och telefonnummer på deltagarna i en lista,
samt att hämta ut en numrerad biljett. Beroende på intresse så kommer det att upprättas
en förmånligt avtal med spel för AHN-medlemmar.

Spanska A1

Spanska A1

2023-10-28 Den nya spanskakursen på A1-nivå är för de som redan kan lite spanska och vill förbättra sina kunskaper i språket och fokusera på konversation. Kursen hålls på måndagar i november med start 6 november kl.17:15-18:15
hos AHN. Temat för den första lektionen är upprepning: småprat och verben "ser" och "tener". Teman för resten av månaden beslutar vi tillsmmans med alla deltagare på den första lektionen. Priset : 30 euro / månad
Anmälan: merika.haavisto@sofiaopisto.net

bottom of page