top of page

Rapport från Tapas-runda i januari

2023-01-26 25 januari 17.30 samlades vi i AHN:s lokal. Efter Anettes eminenta tapas med starten på AHN, och med lite information om vad som skulle hända under kvällen, gav sig 23 entusiastiska personer ut i det för tillfället väldigt kyliga Fuengirola.
Vi började vår turné på ”Maria Castana” som ligger väldigt nära våra lokaler på AHN. Lite kommentarer om stället var: ”Mycket bra tapas”, ”Kanonbra, och ringde direkt in mer personal när vi kom”, ”enkelt att beställa och man kunde se allt som fanns”, ”effektivt, snabbt och gott”. Man kan sammanfatta att det var en riktig höjdpunkt, och de flesta kommer att gå dit igen.
Nästa ställe var en liten restaurang på en bakgata med namnet ”Cactus – Drinks & Food”. Här blev kommentarerna blandade, allt ifrån att det inte var bra, till att det var trevligt och väldigt god mat, vi konstaterade att komma 23 personer till en liten tapasbar för kanske max 25 är en tuff uppgift, och att vara 23 personer var lite för mycket för stället, om man ska äta. Många kunde tänka sig att gå dit igen, men att det passar bäst på sommaren. Det tredje och sista stället var inte en traditionell tapasbar, utan har större portioner att dela på, med namnet ”Bad Ass”. Restaurangen har engelsktalande trevlig personal, och den ligger inne på en spansk innergård. Alla tyckte det var skönt att komma in i värmen, men vid normal temperatur så hade en traditionell tapasbar varit bättre. Men alla omdömen var i övrigt var väldigt positiva: ”Förutsägbart, men mycket god mat”, ”Mycket trevlig interiör och väldigt god mat”, ”Hit ska vi gå igen, även om det inte var traditionella tapas”, ”Mycket bra mat, och engelsk framtoning”. Sammanfattning gällande denna premiär, är man absolut vill att vi ska fortsätta med fler Tapasrundor, och att fokus ska vara på det traditionellt spanska, och att vi behöver begränsa antalet medverkande även i fortsättningen, för att det ska vara hanterbart. Att upplägget med start och genomförande var utmärkt. Tack alla som förgyllde kvällen, och nästa gång kanske vi har vädret med oss… Jan Andersson

Rapport från Tapas-runda i januari
bottom of page